Bonaire

Bonaire is een van de drie ABC-eilanden voor de kust van Venezuela en vormt samen met Saba en Sint Maarten een nieuwe eilandengroep genaamd Caribisch Nederland, ook wel bekend als de BES-eilanden.

Na Curaçao is Bonaire het grootste van de 6 Caribische eilanden van het Nederlands Koninkrijk. Van de drie benedenwindse eilanden komen de meeste toeristen naar Aruba vanwege de stranden en naar Curaçao vanwege onder meer de vele attracties, het duiken en de stranden.

Hoewel Bonaire veel minder toeristen telt, is het een waar paradijs voor watersportvakanties, zoals duiken, snorkelen, windsurfen, kitesurfen en waterskiën.

Net als de meeste andere eilanden in het Caribisch gebied zijn de eilanden vaak van eigenaar veranderd. Daardoor heeft Bonaire een rijke geschiedenis.
De naam Kralendijk, de hoofdstad van Bonaire, is afgeleid van Koralendijk. De lokale bevolking noemt deze stad “Playa” (strand).
Langs de westkust is een aaneengesloten koraal met een grote verscheidenheid aan koraalvissen.
De tweede en tevens oudste stad op Bonaire is Rincón en betekent “uithoek” in het Spaans. Deze stad ligt in het hogere noordwestelijke deel van het eiland.

Voor natuurliefhebbers is er in het Washington / Slagbaai National Park een aantal routes uitgezet die toeristen met een eigen – gehuurde – auto kunnen rijden. In het park zijn een groot aantal vogels, roze flamingo’s en leguanen te bewonderen. Deze flamingo’s zijn ook bij het grote Pekelmeer te bewonderen.

Voor een algemene impressie van Bonaire, is het mogelijk met een auto het eiland te verkennen. Vanuit Kralendijk geeft de noordelijke route zicht op o.a. Washington / Slagbaai National Park en Rincón. De zuidelijke route leidt langs het pekelmeer, een vuurtoren en een mangrovegebied bij Lac Bay.